POST076 – herontwikkeling oud postkantoor

Vastgoedcommunicatie voor SDK Vastgoed. In het bourgondische centrum van Breda geniet men van alle faciliteiten en gezelligheid. Precies aan de rand van hartje stad wordt met de herontwikkeling van een oud postkantoor en later KPN-kantoor hier wooncomfort aan toegevoegd. Met verscheidene woontypen en een commerciële plint voor mensen met diverse leefstijlen en leeftijden. SDK Vastgoed en aannemersbedrijf Van Agtmaal schakelden Zevenmijls in om deze tenderopdracht conceptueel vorm te geven.

Vastgoedcommunicatie

Een transformatie van een gebouw vraagt om een specifieke benadering en uitwerking. Net als het bedenken van een naam en ontwerpen van een identiteit. Dus keken we naar de gezamenlijke waarden en betekenis van het gebouw voor de stad. Bredanaars hebben wel iets met het oude postkantoor. Zij liepen het pand regelmatig binnen voor het kopen van postzegels, een OV-strippenkaart, tickets voor een concert of om post af te leveren of op te halen.

 

We hebben dit gebouw weer tot leven gebracht met de naam die knipoogt naar vroeger. Een ‘post’ heeft connotatie met een vesting / uitkijkpost. Het gebouw – in het bijzonder de toren – oogt ook als zodanig. Het is een vertrouwd en robuust ijkpunt. Een beeldbepalend bouwwerk in de stad. En juist voor het voormalige postkantoor annex KPN-gebouw spreekt het netnummer 076 boekdelen. Als toevoeging aan POST ontstaat er een krachtige korte naam die opnieuw geladen kan worden. Een gebouw met andere functies en nieuwe verbindingen.

Case delen:

Goed werk levert altijd resultaat.

Samen een project starten?