Woonpalet

Woonpalet is de woningcorporatie van Zeewolde. Met meer dan 2.000 huurwoningen in de portefeuille zorgt de corporatie voor goede en betaalbare woningen in een prettige buurt voor huishoudens met een smalle beurs.

Identiteit, branding en communicatie

We willen onze huidige uitstraling beter aan laten sluiten bij wat we anno nu doen, was de vraag vanuit de organisatie. Het mocht compleet anders, maar enige herkenning vanuit het huidige logo werd gewaardeerd. Nu is een logo in principe maar een logo. Het gaat erom hoe je vormen, kleuren en stijlelementen samenbrengt. Pas dan ontstaat een identiteit. We hebben de associaties ter harte genomen en zijn aan de slag gegaan.

 

We vonden goede aanknopingspunten om de nieuwe identiteit op te frissen vanuit de oude paletvorm. Enigszins gedateerd dus, wel uniek en in zekere zin tijdloos. Het vertelt het verhaal van de kustlijn van Zeewolde. In de naam zit het woord ‘palet’ al omsloten, waarmee een keur aan woondiensten benadrukt wordt. We voegden verbindende associatieve woorden als: perspectief, toekomst, jong, ambitieus, sociaal en omgeving toe aan ons basale vertrekpunt en dzies are se results….

Case delen:

Goed werk levert altijd resultaat.

Samen een project starten?