KNMG – Standpunt Levenseinde

Eind 2021 publiceerde Artsenfederatie KNMG het standpunt ‘Beslissingen rond het levenseinde’, met daarin nieuwe normen voor euthanasie bij dementie. Het Standpunt moet artsen meer houvast geven bij ongelofelijk complexe afwegingen als het gaat over het levenseinde. Zevenmijls stond KNMG bij met de vormgeving van de complete inhoud online, maar ook met het publiceren van emotionele ervaringsverhalen van artsen zelf.

Design, branding, productie

Dankbaar zijn we nog steeds voor de kans om bij te dragen aan dit delicate onderwerp. Zevenmijls bracht meer dan 50 pagina’s nauw luisterende content op overzichtelijke wijze samen in een digitaal en interactief publishing platform. Daarmee hulde het Standpunt zich in een modern jasje. Voorgaande publicaties waren tot dan toe voorbehouden aan pdf.

 

Ook produceerden we samen met de opdrachtgever een korte serie video’s met ervaringsverhalen. Zes artsen deelden hun persoonlijke verhalen over levenseindezorg: de dilemma’s, de emoties en ook de mooie momenten. Om (jonge) artsen voor te bereiden én om emoties in heftige werksituaties en het zoeken van steun normaler te maken. 

Case delen:

Goed werk levert altijd resultaat.

Samen een project starten?